Margret Overdijk

De Dijk Over en verder

Jan 3

Zelfsturende kerstpakketten

geplaatst om 15:08 in categorie  Algemeen, GGZ, Innoveren, Zorg

Print Friendly

Ik hoorde in december dat een aantal zorginstellingen dit jaar geen kerstcadeau heeft gegeven aan de medewerkers, het zou te duur zijn. Gek natuurlijk want die kerstgeschenken kun je gewoon mee begroten aan het begin van het jaar en ik denk dat dat ook gebeurd is. Waarom dan dat in de begroting gereserveerde bedrag niet gewoon gebruiken waarvoor het bedoeld is? Ik kan maar een goede reden bedenken en dat is dat je als instelling al het geld dat over is of wat je niet noodzakelijkerwijs hoeft uit te geven, bewaart en gebruikt om je reserves aan te vullen. Zou dat ook het geval zijn bij de instellingen? Of hebben ze teveel kosten gemaakt het afgelopen jaar en is het gereserveerde budget dus allang opgesoupeerd? Of erger nog hebben de instellingen hun beoogde productie niet behaald en staat de hele begroting dus eigenlijk op losse schroeven? We kunnen er naar raden.

Jammer ook wel want nu zelfsturing zo in de mode is, was er ook een mooie mogelijkheid om die zelfsturing en bijgaande kostenbesparingen ook los te laten op het fenomeen kerstpakket. Wat gebeurt er nl in veel instellingen? In september wordt er vergaderd door een aantal managers en inkopers over het kerstpakket, er worden offertes aangevraagd en keuzes gemaakt, je wilt ten slotte als instelling laten zien dat je je medewerkers echt wel waardeert. Zo in oktober krijgen de management assistentes en directiesecretaresses de opdracht om lijsten aan te leveren (of aangeleverde lijsten te controleren) zodat er een overzicht komt van alle medewerkers die recht hebben op een kerstpakket. Je zou verwachten dat deze kloppende lijsten gewoon aanwezig zijn in al die gedigitaliseerde instellingen maar niets is minder waar. De centrale afdeling P&O draait veelal andere lijsten uit dan de centrale afdeling financiën, dus tja dan moet alles weer gecontroleerd worden want je wilt natuurlijk niet dat er te veel of te weinig pakketten geleverd worden door de centrale inkoopafdeling; alles moet kloppen! Een kerstpakket kost namelijk veel, het gaat niet alleen om die €25,- die uitgegeven wordt aan het daadwerkelijke pakket, maar al die handelingskosten zowel administratief, managerial als facilitair zorgen denk ik dat er zo’n 40% extra kosten mee gemoeid zijn, daarmee komt een kerstpakket dan al gauw op €35, – uit.

Wat heeft het voorgaande met zelfsturing te maken? Dat zal ik uitleggen: volgens mij ligt in zelfsturing de oplossing om kerstpakketten goedkoper en beter daar te krijgen waar je ze hebben wilt: bij de medewerkers. En hoe moet dat dan? Volgens mij is het simpel, je geeft ieder team €25, – per persoon, je reikt dat totaal bedrag uit een de meewerkend voorman of de coördinator van het team (want die zijn er grappig genoeg ineens overal, nu de functie teamleider massaal wordt afgeschaft). Het team weet zelf heel goed hoeveel mensen er in het team werken dus daar hoef je geen lijst van te maken. Vervolgens bepaalt het team zelf wat ze met het geld gaan doen, meestal zal het gebruikt worden als aanvulling op een zelf betaald teamuitje/-borrel. Of iedereen mag gewoon zelf een cadeautje gaan kopen voor zichzelf of nog leuker, ieder teamlid koopt een cadeautje van €25, – voor zijn/haar collega. Klaar is Kees. Iedereen blij en hiermee kost het pakket denk ik hooguit €27,50 met de extra kosten er bij. Het zou leuk zijn als de instellingen die dit jaar geen kerstpakket hebben gegeven aan hun medewerkers volgend jaar kiezen voor dit zelfsturende kerstpakket.

Laat een reactie achter

Wilt u deze berichten via de email?


Zoeken